עורכות דין שעושות קוק בשירותי בתי המשפט ברחבי ישראל

עורכות דין שעושות קוק בשירותי בתי המשפט ברחבי ישראל

בשנים האחרונות, חלה עלייה משמעותית במספר עורכות הדין שעושות קוק בשירותי בתי המשפט ברחבי ישראל. תופעה זו מטרידה ומעוררת דאגה רבה, שכן היא עלולה לפגוע באמון הציבור במערכת המשפט.


קוק בשירותים של בית המשפט
איזו עורכת דין את

הגורמים לתופעת עורכות דין שמסניפות קוקאין בשירותים של בית המשפט ברחבי הארץ:

ישנם מספר גורמים לתופעה זו, ביניהם:

הלחץ והעומס הרב המוטל על עורכות הדין. 

עורכות הדין העובדות בשירותי בתי המשפט נדרשות לעמוד במשימות רבות ומגוונות, תוך עמידה בלוחות זמנים צפופים. הלחץ והעומס הרב עלולים לגרום להן להשתמש בסמים כדי להתמודד עם הקשיים.

המעמד והתדמית, ככל שעורכת הדין מתקדמת ותופסת את תדמיתה ומעמדה בצורה גבוהה יותר, גוררים התמכרות לרשתות חברתיות, למותגים לא מיוחדים, לפלירטוט אין סופי ברחבי הרשת והלשכה (...) והריסת קשרי חברות וזוגיות על בסיס קבוע. זאבה בודדה. אור בקצה המנהרה שהופך לחושך מתגבר. 

האקלים התרבותי במערכת המשפט. 

 המשפט בישראל היא מערכת תחרותית מאוד, שבה יש לחץ רב על עורכי הדין להצליח. האקלים התרבותי במערכת זו עלול לעודד שימוש בסמים, כדרך להתמודד עם הלחץ והמתח.

הנגישות לסמים. 

סמים כמו קוקאין הפכו לנגישים יותר בשנים האחרונות, גם בישראל. הדבר מקל על עורכות הדין להשיג סמים, ולהשתמש בהם ללא חשש ממעצר או עונשים אחרים.

השלכות התופעה

לתופעה זו ישנן מספר השלכות, ביניהם:

פגיעה באמון הציבור במערכת המשפט. 

הציבור רואה בעורכות הדין כסמכותיות ואחראיות. כאשר עורכות דין משתמשות בסמים, הן פוגעות באמון הציבור במערכת המשפט.

פגיעה ביכולת המקצועית של עורכות הדין. 

שימוש בסמים עלול לפגוע ביכולת המקצועית של עורכות הדין. עורכות דין שמשתמשות בסמים עלולות להיות פחות יעילות, פחות מרוכזות, ולעשות טעויות מקצועיות.

פגיעה בבריאות של עורכות הדין. 

שימוש בסמים עלול לפגוע בבריאות של עורכות הדין, פיזית ונפשית. עורכות דין שמשתמשות בסמים עלולות לפתח מחלות קשות, כמו מחלות לב, סרטן, והפרעות נפשיות. עורכות דין רבות מתדרדרות לשימוש באלכוהול, סיגריות, קוק, מין, נטפליקס ואינסטגרם/טיקטוק, כדי לפצות על חוסרים מהילדות, כאב נפשי אקוטי, חוסר יכולת לגשר בין המעמד הנוכחי לעבר שמנסים למחוק ועוד.

דרכים להתמודדות עם התופעה

ישנן מספר דרכים להתמודדות עם התופעה, ביניהם:

יצירת מודעות לתופעה. 

חשוב ליצור מודעות לתופעה בקרב עורכות הדין, הציבור, ובקרב גורמי אכיפת החוק. מודעות תעזור להבין את התופעה, ולמצוא דרכים להתמודד איתה.

הקמת תוכניות מניעה והתמודדות. 

יש להקים תוכניות מניעה והתמודדות עם התופעה, הן עבור עורכות הדין, והן עבור הציבור. תוכניות אלו יסייעו להפחית את הלחץ והעומס המוטל על עורכות הדין, ולעודד אותן להשתמש במשאבים העומדים לרשותן כדי להתמודד עם קשיים.

החמרת הענישה על שימוש בסמים. 

יש להחמיר את הענישה על שימוש בסמים במערכת המשפט. הדבר ירתיע עורכות דין מלהשתמש בסמים, ויעודד אותן לפנות לעזרה במקרה הצורך.

תופעת עורכות דין שעושות קוק בשירותי בתי המשפט ברחבי ישראל היא תופעה חמורה ומטרידה. ישנם מספר גורמים לתופעה, והיא עלולה לפגוע באמון הציבור במערכת המשפט, ביכולת המקצועית של עורכות הדין, ובבריאות שלהן. יש לנקוט בצעדים להתמודדות עם התופעה, כדי למזער את השפעתה השלילית. 

הפליליסטיות - סדרה חדשה, פרקים מלאים ברשת 13, ביקורת והכרת הדמויות

הי את! אם את בעצמך עורכת דין שעושה קוק בשירותים, מכורה לטינדר, לספורט, לרשת חברתית כלשהי או לשימוש בלתי הולם כלשהו, פני לעזרה, היצמדי למי שרוצה בטובתך, התרחקי מסיכסוכים, פיתחי את ליבך שוב.

ג' עורכת דין שהפכה לשופטת וחזרה לספסלי הנאשמים/ות: "התרבות במשרד הייתה כזו שהתחרות הייתה חלק מאיתנו. קפיטליזם אין סופי של אגו, גברי ונשי. הפרגון לא היה פרגון, הוא היה 'מה את עשית היום שמשתווה למה שכרגע סיפרתי לך?!' וזה מהר מאד מביא איתו חוסר ביטחון, עייפות פיזית ומנטאלית, ייאוש. פתאום האבקה הזו, קוק - קוקאין, סם מסיבות כמו שחשבתי וטעיתי, מסדר את הכל. את הבטחון, את העייפות, את האנרגיה לפתור בעיות. אז התחלתי לפתור אותן בקלות וטיפסתי בקלות במדרגות השיפוט עד להתדרדרות. כן..הייתי אחת משלושת הנשים הייחידות - שאני מכירה - שנתפסו עושות קוק בשירותים של בית המשפט. אני לא מתבייישת לספר על זה יותר מאשר על הדברים האחרים הנוראיים שקוק גרם לי לעשות במהלך החיים, אבל זה לא פשוט. אני מציעה לכל מי ששם, גבר או אישה לעצור, כי טוב לא יוצא מזה. זה כמו - ובעולם עריכת הדין והמשפט באמת שאנחנו מבינים בזה מקרוב - עולם הבגידות. הבגידה הראשונה טעימה, השנייה ממכרת ועל זו שנתפסת את מצטערת אחר כך כל החיים"

רשומות פופולריות